Orvosok az interneten
Országos orvos adatbázis
10éves
az Orvoskatalógus
Ennyien keresték orvosainkat:
Orvoskatalógus főoldal >>>

Ortopédia

Talált orvosok a keresés alapján:

Dr. Riskó Ágnes

Ortopédia
Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Miskolc
Ortopédia Miskolc
Dr. Riskó Ágnes

Szakterület: Ortopédia

3534 Miskolc - Nyár utca 1. sz.

Tel.: 30/9701-690
E-mail: drriskoagnes76@gmail.com
Webcím:

Magánrendelés: VAN

Térkép

Térkép

MAGÁNRENDELÉS

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

3534 Miskolc, Nyár 1.

E-mail cím: dr.risko.agnes@chello.hu

Szakterület

Ortopédia
Gyermekorthopedia
Sportorvostan

Telefon

Mobil: +36 (30) 9701-690

Rendelési idő:

Kedd: 17:00 - 19:00 -ig
Szerda: 17:00 - 19:00 -ig
Térkép
1986-ban végeztem cum laude eredménnyel a Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán. Végzés után rögtön a B.A.Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Ortopéd-Sebészeti Osztályára kerültem, ahol azóta is dolgozok. Amióta képes vagyok az önálló munkára és letudtam a szakvizsgához szükséges továbbképzéseket, a Gyermekortopédiai Szakrendelés rám lett bízva. Ortopéd-sebészetből 1991-ben szakvizsgáztam jó eredménnyel, majd sportorvostanból 2000-ben kiválóan megfelelt eredménnyel.
Német nyelvből középfokú nyelvvizsgát tettem 1995-ben.
2008-ig hazai kongresszusokon 44 előadást tartottam, külföldi kongresszuson első szerzőként kettőt, társszerzőként egyet és egyszer pedig poszterrel szerepeltem. Számos előadás kivonatom jelent meg írásban.
Az országban elsőként megyénkben indítottuk be a gerincferdülést megelőző, tartásjavító programot az általános iskolákban, ennek kapcsán 16 előadást tartottam gyermekgyógyászoknak, iskolaorvosoknak, testnevelő és gyógytestnevelő tanároknak. Közel 40.000 gyermek szűrővizsgálatát végeztük el és értékeltük.
1993 óta nyaranta mozgásterápiás tábort szervezek hanyagtartású, gerincferdüléses és mellkasdeformitásos gyermekeknek a Balatonnál. A táborban minden délelőtt egy órás gyógytorna foglalkozások vannak gyógytornászok, gyógytestnevelők vezetésével.
2000-ben a Gyermekgyógyászat folyóiratban jelent meg egy cikkem "Gerincferdülést megelőző, tartásjavító program beindítása és tapasztalatai Borsod-Abaúj-Zemplén megyében" címmel.
Két cikkem megjelenése folyamatban van.
Ezenkívül 14 felvilágosító, egészségnevelő cikket írtam, vagy segítettem megírni az újságírónak. Az Oktatási Minisztérium által kiadott "Gyógytestnevelők tájékoztatója" című kiadvány egy fejezetét, és az "Ortopédiai alapismeretek a háziorvosi gyakorlatban" című kiadvány gyermekortopédiai fejezetét is én írtam.
Ezenkívül írtam a lúdtalpról, a Scheuermann betegségről és a gerincferdülésről tájékoztatót a beteg gyermekeknek és szüleiknek.
Bekapcsolódtam a gyógytestnevelők továbbképzésébe, és a gyermekgyógyász szakvizsga előtt álló kollégáknak a HIETE által szervezett tanfolyamokon rendszeresen én tartom a gyermekortopédiai előadást. Ezenkívül többször felkértek előadónak háziorvosok és gyermekgyógyász szakorvosok továbbképzésén is.
Indulás óta, azaz a 2000-2001-es tanévtől tanítottam ortopédiát a Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán a védőnő és a gyógytornász hallgatóknak, és több hallgatónak is konzulense voltam a szakdolgozatuk megírásánál.
Tagja vagyok a Magyar Ortopéd Társaságnak, a Gyermekortopéd Szekciónak, a Magyar Reumatológusok Egyesületének, a Gyermekkori Gerincbetegségeket Kutatók Egyesületének, a Barlangimentők Észak-Magyarországi Egyesületének és a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulatnak.
Fő munkahelyem a B.A.Z.Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Ortopéd-Sebészeti osztályán van, ahol főorvosként dolgozom. Ezenkívül van Miskolcon magánrendelésem, és dolgozom Szerencsen és Sárospatakon az Ortopéd Szakrendelésen.
Fő szakterületem a gyermekortopédia, ezen belül is a gerincferdüléses gyermekek gondozása, kezelése, veleszületett mozgásszervi fejlődési rendellenességek; csípőficam, dongaláb, végtag tengelyeltérések (O-láb, X-láb), lúdtalp, bütykösödés és egyéb lábdeformitások, idegrendszeri eredetű mozgászavarok (pl.Little-kór), és egyéb gyermekortopédiai kórképek, csípőszűrés, csípő ultrahang vizsgálat, tartási rendellenességek szűrése.

A gerincferdüléses gyermekek kezelésében alkalmazom a Schroth gyógytornát is.

A Megyei Kórházban lévő Gyermekortopédiai (06-46-515-200/11207 mellék, ill. +36 (30) 422-0929), a csütörtöki szerencsi (06-47-361-758) rendelésre beutaló és telefonon időpont kérése szükséges.

A magánrendelésemre nem kell beutaló.

MUNKAHELY

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.

E-mail cím: risko.ortseb@bazmkorhaz.hu

Szakterület

Ortopédia
Sportorvostan
Gyermekorthopedia

Telefon

Tel.: 46/515-200

Rendelési idő:

Kedd: 08:00 - 14:00 -ig
Szerda: 08:00 - 14:00 -ig
Péntek: 08:00 - 14:00 -ig
Térkép
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Ortopéd-Sebészeti Osztály, Gyermekortopéd Szakrendelés

A rendelésre háziorvosi beutaló és előzetes bejelentkezés szükséges a 46/515-200/ 11207 -es melléken.

Időpontot a 06-30-422-0929 telefonszámon lehet kérni.

Sürgős esetben kérem, hogy az illetékes háziorvos kolléga hívjon fel telefonon, és akkor természetesen soron kívül ellátjuk a beteget.

MUNKAHELY 1

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

3900 Szerencs, Bekecsi 10.

E-mail cím:

Szakterület

Gyermekorthopedia
Sportorvostan
Ortopédia

Telefon

Tel.: 47/ 361-758

Rendelési idő:

Csütörtök: 08:00 - 14:00 -ig
Térkép
Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet

Sportorvostan rendelés csütörtökön 15-19 óra között, egyenlőre csak a szerencsi és a Szerencshez tartozó sportolókat tudom ellátni.

A rendelésre háziorvosi beutaló és előzetes bejelentkezés szükséges a 47/361-758-as telefonszámon..
Sürgős esetben kérem, hogy az illetékes háziorvos kolléga hívjon fel telefonon, és akkor természetesen soron kívül ellátjuk a beteget.
menyasszonyiruha-kolcsonzo.hu domain név eladó